1984-2002 Works

ES // FR // EN<HOME
 

D' aquest apartat, treballs fets en el període de temps entre 1984-2002, caldria destacar la sèrie Variacions sobre una estètica racional. 1984, on l'autor aplica un mètode numèric i alfabètic per fer els dibuixos i els tradueix simultàniament en formes i musica. Per aquest treball va obtenir el segon premi en el Premi Internacional Joan Miró


 

 

 


Variacions sobre una estètica racional, 1984 , Vídeo U-matic 11:00 // Sèrie de dotze peces, pintura.


 
El segueix, cronològicament, la sèrie Textures. 1986, amb l'aplicació de textures de tipus industrial fetes a ma, recreades en la mecànica del procediment, fent de l'acte un distanciament volgut envers l'ofici tradicional de pintor, malgrat que els resultats resultaven molt càlids.
 

       

 

Textures. 1986, Sèrie de dotze peces, Dibuix 110 x 81 cm, c/u.

 

 

Sense titol.1988, sèrie de pintures de gran format fetes sobre poliuretà, on incorpora els icones de
l'art pop amb la voluntat de sobredimensionar-los, en part pel seu volum i dimensions però buidats
de contingut artístic mostrant sols el maquillatge de les imatges.

   
 

 

Sense titol.1988, Sèrie de sis peces , Pintura 330 x 320 x 15 cm.

 
A sangre fria. 1989, conjuntament amb l'artista Jordi Jové i presentada a la Galeria Sebastià Petit, incorporant en aquestes obres imatges e il·lustracions de tot tipus, fins i tot de caire científic, i com a resultat, un manifest de intencions, un collage sense escrúpols del tot eclèctic.
 
 


A sangre fria. 1989. J.Jové-A.Bayona, Sèrie de dotze peces , Pintura 29 x 41cm.

 
Fent un salt ens situem a l'any 1994 amb la instal·lació Material didáctico para gabinetes escolares. Feta a l'espai del Roser de Lleida, i que a opinió d'algunes persones, una de les millors exposicions fetes en aquests espai però que no va tenir cap tipus de repercussió mediàtica, potser per el seu caràcter discret, volgut per l'autor i que pretén descobrir entre els murs de la sala, petites il·lustracions de caràcter tècnic científic d'un mon rural industrialitzat de finals del 1800. D'aquesta exposició es va fer una variant en el Centre de Lectura de Reus.
   
 
 

Material didáctico para gabinetes escolares. 1994, Instal·lació.

 

 

Tot seguit l'autor deixa les col·laboracions per recuperar la recerca en la seva pintura, tot coincidint amb la incorporació a la Galeria 44 de Barcelona, i que dóna com resultat uns anys intensos i productius on la seva pintura s'encara al que posteriorment es definirà com una aproximació a la idea d'icona d'ella mateixa. Aquest concepte d'icona el recupera Bayona en una mirada en perspectiva sobre el seu propi procés evolutiu i explica clarament l'interès que mostra per la pintura no com a cos, sinó com a imatge i que es reflectirà en posteriors series, presents en exposicions i fires.

 
     
   
     
 

Sense titol.1999 - 2002, Pintura 146 x 114 cm. c/u.