Inventari General 

Museu d'Art Jaume Morera
Comissariat: Jesús Navarro

Obres d'Albert Bayona de les col·leccions del Museu, incloses en l'exposició.
Variacions sobre una estètica racional, variació núm. 12 (1986)
Núm 02-07...24 (2002)
Darrere la benzinera (2016)

A partir del 5 d'abril de 2018

Aquesta exposició es planteja com un aparador públic de les reserves del Museu. No pretén construir cap relat temàtic ni establir cap trama discursiva, sinó mostrar el major nombre d’obres possible de les col·leccions del Museu, procedents de les distintes operacions d’ingrés d’obra que la institució ha realitzat al llarg de la seva història centenària. Es pretén posar de manifest, a través de les accions implícites de tot col·leccionisme, la selecció i l’acumulació, la riquesa patrimonial del Museu.
La mostra incorpora també determinats elements interpretatius procedents de l’explotació estadística de les col·leccions, que ajudin a caracteritzar-la a partir de les diferents perspectives que, en la seva diversitat, són capaces d’expressar els encerts, les mancances i els conflictes latents o explícits que incorpora una col·lecció artística generada al llarg d’una dilatada història. 
Finalment, l’exposició es planteja com un projecte obert, en tant que pretén reflectir els treballs de recerca, la construcció de l’aparell teòric i el discurs que han de conduir els diferents relats que incorporarà l’exposició de la col·lecció en la nova seu del Museu d’Art de Lleida. Un espai en el qual també mostrar el procés de transformació d’un edifici, el de l’antiga Audiència provincial de Lleida, amb una forta càrrega historicista, en un nou espai arquitectònic vinculat a l’art modern i contemporani.Web Museu d'Art Jaume Morera
Facebook